Τι είδους κομπόστ  χρησιμοποιείτε για τα παρτέρια του κήπου σας;

Αποθέτετε τα κατάλληλα απόβλητα στον κομποστοποιητή του κήπου, συνδυάζετε την πράσινη και την καφέ στρώση και μπορείτε να έχετε ένα  καλύτερο και πιο γρήγορο αποτέλεσμα με τη βοήθεια ενεργών μικροοργανισμών.

Ένας γνήσιος χομπίστας κηπουρός είναι κύριος της σποράς και της συγκομιδής, της κομποστοποίησης και της αμειψισποράς (δηλαδή, της εναλλαγής καλλιεργειών στο ίδιο χωράφι).

Κατά την ανοιξιάτικη προετοιμασία του εδάφους για σπορά, απομακρύνουμε τα οργανικά απόβλητα της περασμένης χρονιάς που είναι σε αποσύνθεση και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε ένα μάτσο πράσινα ζιζάνια που είναι γεμάτα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Έτσι, έχουμε στη διάθεσή μας οργανικά απόβλητα που μπορούμε να τα απορρίψουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μετατραπούν σε χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που θα εμπλουτίσουν ξανά τα παρτέρια του κήπου μας μετά το τέλος του κύκλου. Ας προγραμματίσουμε την προετοιμασία του κομπόστ μας!

Διαβάστε εδώ το υπόλοιπο άρθρο